Zinvol onderwijs 


Aanbod

Van Abbedebat

Het Van Abbedebat is een jaarlijkse wedstrijd in spreken, luisteren en denken.  Het is een gezamelijk initiatief van Bureau Drijfpunt en het Van Abbemuseum. De deelnemers verdiepen zich in maatschappelijke, politieke, culturele en filosofische vragen die allemaal worden geïntroduceerd door mensen uit het werkveld. Er is plaats voor een tiental scholen. De wedstrijd vindt plaats in het Van Abbemuseum in Eindhoven.

Docententraining

Coöperatief denken is eerst en vooral een houding. Daarom bieden we een traject aan om die houding te incorporeren en tegelijk de vereiste vaardigheden te laten meegroeien. Het traject omvat trainingen op vorm, op uitvoering en op toepassingen. Daarnaast is ook voorzien in intervisiebijeenkomsten.

 Workshop met leerlingen

In deze workshop gaan studenten aan de slag met coöperatief denken. Uitgangspunt is de dialoog. Afhankelijk van het gewenste, te bespreken doel is het mogelijk de toepassing op maat te snijden.  

 Gesprekken over onderwijs

Wilt u in uw onderwijsinstelling een breed gesprek voeren over fundamentele zaken? Coöperatief denken biedt u een format waarin dat mogelijk is.